Šujmašīnu rekomendācijas

Iegādāties šujmašīnu, ja šūšana Tev vēl ir pavisam svešs lauciņš, varētu būt diezgan apgrūtinošs uzdevums. Mūsdienās ir tik daudz sadzīves šujmašīnu veidi, ka plašajā klāstā iesācējs noteikti var apjukt un izvēlēties ir ļoti grūti. Kurā virzienā tad skatīties?

Pirms Tu iegādājies savu šujmašīnu, Tu vari uzdod sev pāris jautājumus, kas varētu Tavu izvēles procesu atvieglot:

  1. Ko es vēlos šūt? Atbildi sev uz jautājumu vai Tu iedomājies sevi šujam sev vai citiem skaistu apģērbu no austa auduma vai trikotāžas? Vai varbūt Tu vēlies šūt tikai mājas tekstila izstrādājumus, kā piemēram, aizkarus, sedziņas, dvielīšus (bet tādā gadījumā diez vai mācītos šajā kursā). Vai varbūt Tavos šūšanas plānos ietilpst arī apakšveļas šūšana, somu šūšana un šūšana no bieziem un smagiem materiāliem?
  2. Cik bieži es šūšu? Vai Tu šūšanu plāno kā savu pamata hobiju un šūsi katru nedēļu, vai arī šūsi šad tad pa retam. Ja Tu vēlies iemācīties šūt apģērbu ar mērķi pēc tam arī lielu daļu sava vai ģimenes apģērba šūt pati, tad visticamāk pie šujmašīnas pavadīsi diezgan daudz stundas un tad Tev vajadzētu apsvērt iegādāties izturīgāku un kvalitatīvāku šujmašīnu. Bet ja vēlēsies tikai šad tad kaut ko uzšūt vai pielabot kādu apģērbu, tad vari iztikt arī ar pašu vienkāršāko šujmašīnu.
  3. Kādu inestīciju esmu gatava atvēlēt šujmašīnas iegādei? Šujmašīnas cena bieži vien ir atkarīga no tās funkcijām un piedāvātajām iespējām, bet ne vienmēr. Var būt līdzīgi aprīkotas šujmašīnas dažādās cenu kategorijās. Ir ļoti daudz zīmolu budžeta klases šujmašīnas: Bernette, Janome, Juki, Singer, Brother, Husqvarna, Elna, Texi un daudzas citas. Augstākas klases šujmašīnas (un līdz ar to arī kvalitatīvākās un dārgākas) ir BERNINA un PFAFF.

Tālāk tabulā seko šujmašīnu funkciju apraksts, kas var ieteikmēt Tavu šujmašīnas izvēli. Šo dokumentu vari arī lejupielādēt uz sava datora ērtākai apskatei.

Izpēti tabulu un pārdomā, kādas funkcijas Tu vēlies redzēt savā šujmašīnā?

Sujmasinu_funkcijas.pdf

Kad esi sapratusi savas vēlmes, ko Tu vēlies šūt, izpēti nākamo tabulu, kur aprakstīts, kādiem dūrieniem jābūt Tavā šujmašīnā, ja vēlies šūt mājas tekstilu vai apģērbu no austa auduma, vai trikotāžas, vai apakšveļu, vai apģērbu no bieza materiāla.

Izpēti tabulu un pārdomā, kāda šujmašīna Tev būtu piemērotākā. Doti arī ieteikumi dažādām cenu kategorijām.

Sujmasinas_izvele_ko_velies_sut.pdf

Kā iegādāties Bernette un BERNINA šujmašīnas?

Ja vēlies tās iegādāties ar ZanziBach kursa studenta atlaidi, ej uz Šo sadaļu.

Kur iegādāties citas šujmašīnas?

Te būs man zināmie avoti, kur iespējams iegādāties šujmašīnas:

Pabeigt un Turpināt  
Discussion

0 komentāri